AGENDA

Actividades sociales

Excursiones y salidas

 

Actuaciones de Administraciones Públicas

Junio de 2015. Simulacro de incendio en Querol.

(Artículo facilitado por Jordi Pijoan, Primer Teniente de Alcalde del Ayuntamiento de Querol y Coordinador de Áreas)

2015-03-19 10.53.58L’Ajuntament de Querol ha assistit aquest matí (19-3-2015) a la presentació prèvia del simulacre d’incendi dins el pla de protecció civil INFOCAT que tindrà lloc la segona quinzena del mes de juny.

Aquest simulacre afectarà de ple el municipi de Querol dins el Sistema Prelitoral Central. Pel que han dit a la reunió el simulacre és probable que treballi amb la hipòtesi que el foc de Querol es declari al sud del nucli de Querol i travessi el municipi direcció Pontons i la Llacuna afectant Querol, Montagut, Esblada, Can Llenes, Vermell, Gassons i Ranxos.

En aquest simulacre es desplegaran bombers, mossos, mitjans aeris, creu Roja, vehicles de protecció civil, com si fos un incendi de grans dimensions, a més de figurants i mitjans de comunicació. Mossos i protecció treballaran amb l’evacuació de les persones.

L’Ajuntament de Querol ha estat l’únic representant dels municipis afectats. L’elecció de Querol no ha estat casual ja que Querol ve reivindicant actuacions de netja i actuacions de prevenció.

L’Ajuntament de Querol ha renovat durant aquest any l’INFOCAT municipal i s’han elaborat els plans d’emergència de Can Llenas i Ranxos de Bonany, plans que es posaran a prova en el simulacre. També ha arranjat basses i fa actuacions en diverses franges. A més està treballant amb el Departament de Medi Natural en la creació d’uns tallafocs estratègics al municipi que facilitin l’aturada d’un incendi de grans dimensions, però aquest treball donarà fruit a mig termini.